SOL: Dit is mijn school

Wat is SOL?

Leerlingen en leerkrachten die meer eigenaarschap ervaren zullen met meer motivatie leren en werken. Hoe staat het er op jouw school voor? SOL: Dit is mijn school, een spel dat als doel heeft om het gesprek over eigenaarschap van leren binnen het basisonderwijs op gang te brengen.

We horen steeds vaker de ontwikkelwens om eigenaarschap van leren te vergroten. Een spelsessie op jullie school kan helpen deze ontwikkeling in gang te zetten. De opbrengsten geven duidelijk inzicht in waar de school nu staat, op welke gebieden er misschien te kort geschoten wordt, waar men al heel tevreden over is en waar de wensen/kansen liggen.

Het spel

Het spel kent twee rondes. In ronde 1 maken we kennis met het spel en maken we een situatieschets van het ‘hier en nu’. Het spel wordt gespeeld aan de hand van stellingkaarten die gaan over verschillende onderwerpen waarbij eigenaarschap van toepassing is. Op deze manier maken we in ronde 1 een situatie schets van hoe het er, volgens de deelnemers, met eigenaarschap voor staat.

In ronde twee spelen we het zelfde spel, maar dan wordt er gekeken naar hoe de gewenste toekomstige situatie er volgens de deelnemers uitziet. Hierna worden de twee spelborden naast elkaar gelegd om goed te kunnen beschouwen hoe het heden zich verhoudt tot de gewenste situatie.

Praktisch

Een spelsessie duurt ongeveer een halve werkdag en kan met verschillende groepsgroottes georganiseerd worden. Wij komen dan naar jullie toe met de spellen, geven een presentatie over het spel en leggen uit hoe we het gaan spelen. Wij begeleiden vervolgens de spelsessie , laten een analyse maken van de uitkomsten en helpen met de interpretatie hiervan. Ook kunnen wij vervolgtrajecten opzetten om gewenste veranderingen, groot of klein, te faciliteren.

Het is uitermate geschikt voor studiedagen, teamdagen, ouderraden, etc.

Inspirezzo is aangesloten bij het SOL Team en is gecertificeerd voor SOL. Dit betekent dat je via ons een spelsessie kan aanvragen en wij je daarbij begeleiden. We gaan graag met je in gesprek om te verkennen wat dit voor jou kan betekenen.
© Copyright 2020 - Inspirezzo - Alle rechten voorbehouden