We zijn gecertificeerd SOL begeleiders

3 februari 2021

Wij zijn als Inspirezzo officieel aangesloten bij SOL (student ownership of learning) als gecertificeerde spelbegeleiders van het ‘SOL: dit is mijn school’-spel. Dit spel is een tool voor het primair onderwijs  om het gesprek over eigenaarschap van leren te stimuleren. Er bestaat ook een versie voor het voortgezet onderwijs. Dit heet We Own The School (WOTS).

SOL is de PO-versie van We Own The School (WOTS) die voor het VO ingezet wordt. Ook daar zijn wij spelbegeleiders van en hebben we ervaren hoe effectief is als je met leerlingen, ouders en leraren samen bouwt aan de toekomst van de school. Wij hebben het onder meer ingezet voor het maken van een strategisch beleidsplan van de scholen van Stichting IRIS. Het plan is door een groep voorhoededocenten gemaakt.  .

Nu er ook een PO versie van het spel is ontwikkeld, werken we samen met een groep gedreven onderwijs professionals om het spel te introduceren in het PO. Uiteraard starten we daar concreet mee als de situatie rondom COVID-19 dit toelaat.

Lees op deze pagina meer over het spel en de sessie die wij gaan geven.

Benieuwd naar de organisatie van SOL? Klik dan op deze link.

© Copyright 2020 - Inspirezzo - Alle rechten voorbehouden