(Animatie)video is levendig, inspirerend en beklijft beter

23 februari 2021

In de marketingwereld is het belang van videocontent al jaren terrein aan het winnen op alle andere vormen van marketing. Lang niet altijd worden marketingvideo’s nog geschoten door enkel professionals. Of misschien moet je het andersom bekijken, meer mensen kunnen op relatief gemakkelijke wijze een hogere productiekwaliteit bereiken. Waar voorheen een gigantische camera nodig was, kan je nu al 4k-resolutie schieten met een smartphone. En waar vroeger reclame op TV erg kort en strak was, kan je nu voor een fractie van de kosten een video-advertentie van meer dan 1 of 2 minuten plaatsen op YouTube.

Hoe komt het dat video’s zo goed werken?

Ook al zijn er zeker valkuilen waar je voor moet oppassen, video’s zijn in het algemeen het meest aansprekend en meeslepend. Via video kan snel informatie overgebracht worden op verschillende manieren. Een combinatie daarvan heeft een versterkende werking. Je kunt een boodschap visueel ondersteunen met beelden waardoor er een bepaald gevoel ontstaat. Zo heeft muziek, achtergrondgeluid of een bepaald soort stem daar ook invloed op. Gebruik je creativiteit en de mogelijkheden zijn eindeloos.

 Bij marketing gaat om het opwekken en behouden van aandacht. Het is als het ware een heel aanvaardbare en efficiënte manier van communiceren geworden.  Mensen richten zich al gauw tot een promofilmpje, en zo zijn wij niet anders. Maar voor welke doeleinden blijft dit nou echt interessant. Hoe ver kun je gaan?

Waar wij voorheen voor evenementen vaak een aftermovie schoten om de positieve energie van de bijeenkomst vast te leggen, worden wij nu regelmatig benaderd om video op een bredere manier in te zetten. Voorbeelden daarvan zijn video-uitnodigingen, inleidingen van bijeenkomsten of video’s ter ondersteuning van een campagne. Zeker in combinatie met het organiseren van de bijeenkomst zelf zijn de mogelijkheden om een aangrijpende video te maken ruimschoots. Je kunt de video maken met enkele aanwezigen waarvan je weet dat iedereen ze bekend voorkomen. Je kunt mensen introduceren met een kort flitsend fragment. Bedenk het maar zo gek mogelijk, alles om de energie hoog te houden tijdens conferenties met ‘serieuze doelen’.

Echter, het gaat nog verder, we hebben afgelopen jaar zelfs een strategisch beleidsplan, normaal gesproken een lijvig document, in een levendige animatiefilm weergegeven. Hierin konden wij de boodschap van het plan vele malen beter overbrengen omdat het compacter en menselijker was. Het taalgebruik, toon en intonatie van de voice-over is daarbij erg belangrijk. Het grootste voordeel is volgens ons het verschil tussen de lappen tekst van een standaard beleidsdocument en de overzichtelijke schematische opbouw van de animatie. De video werd vele malen beter ‘gelezen’ (lees: bekeken).

Kortom, een (animatie)video is levendig, inspirerend en beklijft beter. Kijk hieronder voor wat voorbeelden die wij gemaakt hebben

Misschien is dit ook voor uw organisatie een optie?

© Copyright 2020 - Inspirezzo - Alle rechten voorbehouden